ИМКА ДОБРИЧ - Ние изграждаме ...

ОБЯВИ

НОВО!!!


============= ОБЯВА =============

ИМКА ДОБРИЧ НАБИРА МЛАДЕЖИ ЗА Международно обучение на тема "Дигитална демокрация"


в Заарланд (Германия) и Страсбург (Франция)
29 март - 03 април 2020

Ако сте на възраст от 16 до 25 г. и имате желание да се включите, моля, кандидатствайте като попълните формуляра за кандидатстване до 10 февруари 2020. Кандидатствалите в по-кратки срокове имат по-голям шанс за одобрение.

формуляр за кандидатстване и подробности: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQKc3jkRollZIECjus6_r_rvh4VzXnztNAgfuWnY7X4Smxlg/viewform?vc=0&c=0&w=1

При възникнали въпроси: ymcadobrich@gmail.com
Телефон за връзка: +359888887857

Повече информация: За младите хора у нас дигитализацията е нещо съвсем нормално и всеки борави с интернет и навигира дигиталния свят от най-ранна детска възраст. Дигитализацията ни помага и спестява време и ресурси, но може да крие и много заплахи - например, за личните ни данни или данните на фирми, а защо не и на национални институции. Основни теми на обучението ще включват фалшивите новини, заплахи и предизвикателства пред демокрацията от дигиталния свят, кибер игри и симулации, дигитални умения и др. Обучението включва целодневна екскурзия до Страсбург (Франция) с работно посещение на Съвета Европа. Таксата за участие е 140 евро, която се изисква от немските партньори и трябва да се предплати. Покрити са настаняване, изхранване по време на обучението, екскурзия до Страсбург с посещение на Съвета на Европа, обучение по дигитална демокрация и безплатно ползване на фитнес, тенис на маса, билярд, футбол на маса и стерео-стая. Пътуването от България ще се осъществи със самолет като средствата за самолетния билет ще ви се възстановят, в случай, че сте спазили насоките на организаторите от ИМКА Добрич. Ще се осъществи обмен между младежи и ученици от България, Германия и Полша. Предстои второ обучение в Полша през есента, за което ще има друга обява, но имате възможност също да бъдете включени. Обучението е насочено към млади хора и ученици.

---------------------------------------------------------

ИМКА Добрич набира младежи за проект в АНГЛИЯ!

ИМКА Добрич набира кандидатури за Младежка Лидерска ИМКА Академия на тема EqualityandDiversity" за млади хора от България на възраст от 14 до 18 г. Тя ще се проведе между 24 септември и 1 октомври 2016 г. в Борнмът на брега на Ла Манша, Дорсет, Англия.

Обучението е на тема анти-дискриминация, човешки права  и социално включване и поощрява младежите към критично мислене и активно младежко участие в обществения живот. Академията ще завърши с престижна младежка конференция на същата тема с над 100 участници от Англия, Норвегия, България и др. Всички участници в академията ще имат възможност да се изявят и да подготвят работно ателие по темата

Организаторите покриват пътните разноски до 170 евро (полет до Лондон и обратно), както и  напълно поемат нощувките, изхранването и материалите за обучението през целия престой по време на академията. Включени са и учебни посещения в Дорсет на Ла Манша, както и на добри практики, младежки центрове и места, свързани с темата на обучението.

Обучението ще се води на английски език и е насочено към младежи, които се стремят към активно гражданско участие и придобиване на лидерски умения.

Има такса участие от 98 евро на човек за одобрените младежи. Ще се използват методите на неформалното образование. Участници с артистични и музикални умения са добре дошли.

Младежите трябва да отговарят на следните изисквания:

 • Да са на възраст не повече от 18 г. и не по-малко от 14 г.;
 • Да са мотивирани и да се интересуват от темата на академията/ конференцията;
 • Да владеят добре английски език;
 • Да се интересуват от методите на неформалното образование;
 • Да са отговорни и дисциплинирани и да участват в цялото обучение.


Кандидатства се с:

 • автобиография със снимка,
 • мотивационно писмо на английски език
 • видео файл с мотивация на английски език защо искате да участвате; Вашето отношение към темата; имате ли лична история, която да споделите по темата или на Ваши близки/познати или приятели; какво бихте споделили с другите младежи и какво искате да научите;
 • попълнен формуляр за кандидатстване.

Кандидатствалите по-рано, ще се ползват с приоритет.

Краен срок за кандидатстване: 8 септември 2016 г.

Формуляра за кандидатстване можете да копирате от:

https://docs.google.com/document/d/1e72_PxouUeLNHY8EVioITLuYD1dRBW4mydh-qsPXmnU/edit?usp=sharing

Моля, изпращайте кандидатурите си на Кита Бончева, председател на УС на ИМКА Добрич: 

kittybon@yahoo.co.uk и ymcadobrich@gmail.com

Телефон за контакт: 0888 887857

-----------------------------------------------------------

ИМКА Добрич набира участници (над 18-годишна възраст) за обучение по лидерство в Румъния, Бая Маре, от 3-10 ноември 2015 г.


дата на пристигане: 2 ноември

дата на отпътуване: 11 ноември


Поемат се разходите на пътуване напълно, след представяне на оригиналите на билети за пътуване. Поемат се разходите за настаняване и храна в центъра на Бая Маре в отлични условия. Обучението е насочено към младежки лидери, които искат да се обучат на креативни методи за работа с младежи, на критично мислене и искат да развият своите лидерски умения.

Кандидатства се с: автобиография и попълнена апликационна форма, изпратени на: kittybon@yahoo.co.uk

от тук може да копирате апликационната форма: https://docs.google.com/document/d/1N6RTg90tuUjt0VTjQWevASuM9LgNWNp0iMt3psEn50I/edit?ts=562e2a82

Изпратилите своите документи по-рано, ще се ползват с приоритет.

Таксата за участие е 50 евро, които трябва да се преведат на сметката на ИМКА Добрич, в случай, че сте одобрен.

краен срок за подаване на документи: 29.10.2015 г.


ИМКА Добрич набира младежи за обмен в Германия!


ИМКА Добрич набира кандидатури за българо-немски младежки обмен на тема „Fashion victim" (първа фаза) за млади хора от България на възраст от 16 до 21 г. Той ще се проведе между 17 и 24 октомври 2015 г. в Потсдам и Берлин, Германия. Обучението е на тема анти-дискриминация  и социално включване и поощрява младежите към критично мислене и младежко участие в обществения живот. Билатералният обмен между младежи от Германия и България ще има и втора фаза в България.

Организаторите покриват пътните разноски до 180 евро (полет по Берлин и обратно), както и  напълно поемат нощувките, изхранването и материалите за обучението през целия престой в Потсдам. Включени са посещения на най-големите забележителности на Берлин, учебни посещения в столицата на Германия на добри практики и обекти с историческо значение, свързани с темата на обучението.

Обучението ще се води на немски (и частично на български/английски). Има такса участие от 98 евро на човек. Ще се използват методите на неформалното образование. Участници с артистични умения са добре дошли.


Младежите трябва да отговарят на следните изисквания:

 • Да са на възраст не повече от 21 г. (може да направим изключение за 2 – 3 младежи до 23 годишна възраст);

 • Да са мотивирани и да се интересуват от темата за дискриминация;

 • Да могат да говорят и разбират немски език. Частичен превод ще бъде осигурен, в случай на неяснота, но младежите е необходимо да разбират и да говорят немски език прилично;

 • Да се интересуват от методите на неформалното образование;

 • Да са отговорни и дисциплинирани и да участват в цялото обучение.

Кандидатства се с автобиография със снимка, мотивационно писмо на немски език и с попълнен формуляр за кандидатстване. Кандидатствалите по-рано, ще се ползват с приоритет.


Краен срок за кандидатстване: 5 юли 2015 г.

Формуляра за кандидатстване можете да копирате оттук:https://drive.google.com/file/d/0Bz-Vo_ZferzsT1JCLWM1cXlOUU0/view


Моля, изпращайте кандидатурите си на Кита Бончева, председател на УС на ИМКА Добрич:

kittybon@yahoo.co.uk и ymcadobrich@gmail.com

Телефон за контакт: 0888 887857


************

ИМКА Добрич набира кандидатури за българо-немски младежки обмен на тема „Различното е нормално" – „Normal ist anders" (втора фаза) за млади хора от България на възраст от 16 до 21 г. Той ще се проведе между 25 и 29 март 2015 г. в Банско, България. Обучението е на тема анти-дискриминация  и социално включване и поощрява младежите към критично мислене и младежко участие в обществения живот.


Обучението ще се води на немски (и частично на български/английски). Всички разходи по настаняване, изхранване, обучението и материалите са покрити. Има такса участие от 40 лева на човек. Ще се използват методите на неформалното образование. Участници с артистични умения са добре дошли.


Младежите трябва да отговарят на следните изисквания:

 • Да са на възраст не повече от 21 г. (може да направим изключение за 2 – 3 младежи до 23 годишна възраст);
 • Да са мотивирани и да се интересуват от темата за дискриминация;
 • Да могат да говорят и разбират немски език. Частичен превод ще бъде осигурен, в случай на неяснота, но младежите е необходимо да разбират и да говорят немски език прилично;
 • Да се интересуват от методите на неформалното образование;
 • Да са отговорни и дисциплинирани и да участват в цялото обучение.


Кандидатства се с автобиография със снимка и мотивационно писмо на немски език и регистрационна форма. Кандидатсвалите по-рано, ще се ползват с приоритет.


Краен срок за кандидатстване: 15 февруари 2015 г.


Регистрационната форма можете да копирате от тук: https://docs.google.com/document/d/1vcwV68XRM2Ak0poM4eDyHAKjh54VTZKfgjzFGgFJcsc/edit#


Моля, изпращайте кандидатурите си на Кита Бончева, председател на УС на ИМКА Добрич: 


kittybon@yahoo.co.uk


Телефон за контакт: 0888 887857

****************

ИМКА Добрич набира младежи за участие в Международна Младежка Конференция на високо равнище от 24 до 30 ноември 2014 г. в Брюксел. Темата на конференцията е решаване на конфликти чрез дипломация и развиване на лидерски умения. Организаторите покриват всички разходи за настаняване, храна и самолетни билети до Брюксел и обратно. В програмата са включени посещение на забележителностите на Брюксел и квартала с Европейските институции, посещение на Парламентариума, посещение на Европейския Парламент и срещи с евродепутати, запознаване с основните функции на европейските институции, работа в международни екипи от седем европейски държави и разработване на мирен договор.

Необходимо е:
• Да сте на възраст между 16 и 26 г.
• Да владеете отлично английски език
• Да имате отлични комуникационни умения 
• Да участвате в цялата конференция активно и да проявявате интерес към дипломация и решаване на конфликти

Кандидатства се с попълнена апликационна форма и мотивационно писмо на английски език и автобиография, които се изпращат на вниманието на Кита Бончева на e-mail: kittybon@yahoo.co.uk до 15.09.2014 г. Тел. за връзка: 0888 887857

Апликационната форма може да копирате от:https://docs.google.com/document/d/1aOS2ElByKUCZQKxD509K5gpC8bSnovFIbNkczcRml94/pub

Таксата за участие е 95 евро.


**************

Успешно завърши първата фаза на Проекта на ИМКА Добрич „Различното е нормално" в Германия. Той се проведе в Потсдам и Берлин от 2 до 8 август. Младежи от България и Германия обмениха опит на актуални теми като дискриминация, социално включване и изключване и креативни методи за работа за поощряване на повече толерантно отношение към уязвимите и непривилегировани слоеве в обществото. В програмата бяха включени множество посещения на добри практики в двата града, посещение на забележителностите на Берлин, упражнения чрез изживяване, дискусии и работа в международни екипи. „В рамките на една седмица младежите от Германия и България успяха да научат много един за друг, да обменят много опит и да създадат незабравими приятелства. Втората част на проекта ще е в България през 2015 и вече подготвяме основните елементи от програмата", сподели ръководителката на проекта „Различното е нормално" Кита Бончева. 


****************

ИМКА ДОБРИЧ НАБИРА ПАРТНЪОРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ОТ БАЛКАНИТЕ.


За контакти: kittybon@yahoo.co.ukТози уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info